Razvoj imena blagovne znamke

Product Concept Testing

Oglaševanje ter promoviranje blagovne znamke

Pri razvoju imena blagovne znamke se podjetja odločajo za poglobljene analize percepcij ter vedenje potrošnikov, ki jih želimo nasloviti. Izbira imena je za uspešno prodajo izdelka ter posledično večji dobiček podjetja izrednega pomena, saj predstavlja ime izdelka po katerem si kupec izdelek zapomni ter ga tudi razlikuje od konkurenčnih izdelkov.

Razvoju imena blagovne znamke dobi še večji pomen, ko govorimo o multinacionalnih podjetjih, ki svoje izdelke prodajajo na globalnih tržiščih. Sporočilo, ki se skriva v imenu samem je največkrat potrebno prilagoditi lokalnim trgov, da ne bi postalo nesmiselno. Prilagoditev imen lahko v precejšnji meri vpliva na uspešno prodajo izdelka, tveganje ter donosnost naložb podjetja.

Naš pristop

Pri SIS International pomagamo podjetjem razumeti delovanje trga s pomočjo naših integriranih raziskovalnih metod ter izkušenj na globalni ravni. Pri razvoju imena blagovne znamke gre predvsem za analiziranje ter usklajevanje strankinih pričakovanj kot tudi percepcij interesnih skupin. Pomembno je, da je ime skladno s strateškimi cilji podjetja, da je konkurenčno, da je izdelek na trgu dobro pozicioniran, da se ujema s pričakovanji interesnih skupin ter mnenjskih voditeljev, da pri tem ne pride do nastanka regulativnih posledice ter da je kulturno ustrezno.