Vstop na trg, velikost ter primernost trga za posamezna podjetja

opportunity

SIS International se lahko pohvali z več kor 25 letnimi izkušnjami na področju tržnega raziskovanj, dostopnostjo do virov na globalni ravni ter poznavanjem trgov na katere želi vstopiti vaše podjetje.

Podjetje SIS International je s svojimi 25 letnimi izkušnjami ter poznavanjem globalnih trgov vodilno podjetje na tem področju. Naši strokovnjaki na tem področju se lahko pohvalijo z izdajo številnih knjig na temo vstopanja podjetij na trge, v preteklosti pa so predavali tudi na številnih javnih delavnicah ter svetovali mnogim podjetjem z vsega sveta.

V današnjem globaliziranem svetu si podjetja vse bolj prizadevajo za povečanje prodaje, večjo prepoznavnost blagovne znamke ter poslovno stabilnost. Vse večkrat se odločijo za vstop na tuji trg, da bi izpolnili strateške cilje podjetja, ki so si jih zadali. S podrobnimi analizami lahko podjetja ocenijo lastno vstopno strategijo, kot tudi tveganja, nevarnosti ter priložnosti, ki se lahko pojavijo na trgu. S pomočjo raziskav podjetja lažje izberejo med različnimi načini vstopa na trg, ki so med drugimi tudi tuje neposredne investicije, licenciranje, franšizno poslovanje ter strateško povezovanje podjetij.

Razvoj strategije vstopa na tuj trg vključuje podrobno analizo lokalnih, regionalnih ter globalnih tržnih sil, ki lahko vplivajo na vstop. Strankam tako zagotovimo informacije o velikosti trga, potrošnikih, njihovih značilnostih ter navadah in njihovi segmentaciji, nazadnje pa pripravimo tudi poročilo o napovedi stanja na določenem trgu v prihodnosti. Nenazadnje strankam tudi svetujemo, kako najlažje pridobiti poslovne partnerje, ter ali se je vredno odločiti za vstop na določen trg. S podrobno analizo trga stranki omogočimo, da se lažje odloči za najustreznejšo strategijo vstopa na trg.