Vpliv embalaže izdelka na nakup

branding-market-esearch

Odločilnih 10 sekund

Zanimivo je, da je prav privlačnost embalaže tista, ki v zadnjih 10 sekundah vpliva na nakup izdelka – gre za najpomembnejši element, ki vpliva na nakup izdelka. Kupci izbirajo med podobnimi izdelki zato je embalaža še kako pomembna, saj podjetje nenazadnje preko izdelku značilne embalaže oglašuje izdelek ter promovira svojo blagovno znamko.

Podjetja se vse bolj ozirajo tudi na sam proces priprave embalaže, in sicer pozornost namenjajo stroškom uporabljenih materialov ter porabljene energije, ki so vse večji, trajnostni embalaži kot tudi razvoju trga. Da bi bili podjetniki vse bolj uspešni, potrebujejo smernice o tem kako ustvariti izdelku ustrezno embalažo, da bo izdelek cenovno konkurenčen ter privlačen. SIS International tako na tem področju podjetjem pomaga pri oblikovanju in razvoju globalno konkurenčne embalaže.

Naš pristop

Del našega pristopa sestavljajo analize navad potrošnikov ter interesnih skupin na posameznem trgu. Preko teh analiz podjetjem pomagamo razumeti, v kakšni meri potrošniki prisegajo na njihove že obstoječe blagovne znamke in kako le-te vplivajo na nakup posameznega izdelka. Nenazadnje pomagamo podjetjem najti način, kako oblikovati embalažo, ki ne bi zastarela, hkrati pa bi potrošnike spodbudila k nakupu.